Ρώμη: Χιλιάδες στους δρόμους κατά της λιτότητας

Xιλιάδες διαδήλωσαν στη Ρώμη, διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές λιτότητας και την υψηλή ανεργία, και ζητώντας από τον νέο πρωθυπουργό της χώρας Ενρίκο Λέτα να εστιάσει σε πολιτικές που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο» και «Χρειαζόμαστε χρήματα για να ζήσουμε» ήταν μερικά από συνθήματα της διαδήλωσης.

«Ελπίζουμε πως αυτή η κυβέρνηση τελικά θα αρχίσει να μας ακούει γιατί χάνουμε την υπομονή μας» είπε ένας από τους διαδηλωτές.

Ο Λέτα βρίσκεται στην εξουσία λιγότερο από μήνα, στηριζόμενος από κυβέρνηση συνασπισμού, στην οποία συμμετέχει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και το κεντροδεξιό κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, ήδη η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει αρχίσει να φθίνει, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Η Ιταλία βρίσκεται σε ύφεση, ενώ οι δείκτες της ανεργίας είναι κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, με την ανεργία των νέων να είναι περίπου 38%.

 

 

Crisi, Fiom in piazza: 50mila in corteo "Non possiamo più aspettare"

 

 

 

 

Ναυτεμπορική

 

 

——————————————————————

 

 

Ιταλία: «Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν, όχι άλλη λιτότητα», λέει το συνδικάτο Cgil, μέσω των εργατών του

«Η προτεραιότητα είναι η δουλειά, όχι ο φόρος ακινήτων» θέλησε να υπογραμμίσει το ιταλικό συνδικάτο Cgil, με διαδήλωση της οργάνωσής του Fiom, στην οποία είναι εγγεγραμμένο μεγάλο ποσοστό των εργατών βιομηχανιών της χώρας.

Στη σημερινή κινητοποίηση της Fiom, στην Ρώμη, συμμετείχαν πενήντα χιλιάδες εργάτες των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Ιταλίας, με κύριο σύνθημα «τέρμα στη λιτότητα, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο».

«Η κυβέρνηση Λέτα πρέπει να ασχοληθεί με τα καυτά κοινωνικά προβλήματα, αρχίζοντας από τη μείωση της ανεργίας, και να προσέξει να μην φανεί υπερβολικά ευαίσθητη μόνο προς τα αιτήματα του Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο γραμματέας της Fiom-Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι.

«Επιβάλλεται να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της μοναξιάς και της απελπισίας που ώθησε τόσους συμπολίτες μας στο να αυτοπυρποληθούν. Η κρίση αυτή, σκοτώνει την ευρωπαϊκή Δημοκρατία», πρόσθεσε ο Λαντίνι.

Την σημερινή διαδήλωση στήριξαν το μικρό κόμμα «Αριστερά και Ελευθερία», του περιφερειάρχη του Μπάρι, Νίκι Βέντολα (έχει το 5% της πρόθεσης ψήφου) αντιπροσωπείες φοιτητών, όπως και μέλη του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» και του κινήματος «Πέντε Αστέρων», του Μπέπε Γκρίλο. «Η μόνη σωστή πολιτική συνταγή είναι εκείνη που επικεντρώνεται στο μέλλον των νέων και στην καταβολή κάθε προσπάθειας για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», τόνισε ο Βέντολα ο οποίος δεν θέλησε με το κόμμα του, να πάρει μέρος στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.

Λίγο πριν ξεκινήσει η κινητοποίηση της Fiom-Cgil, ο πρόεδρος της συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, ‘Αντζελο Μπανιάσκο, θέλησε να υπογραμμίσει ότι «το θέμα της εργασίας είναι το πιο αιχμηρό και κοφτερό μαχαίρι που σκίζει τη σάρκα των ανθρώπων» προσθέτοντας ότι «αποτελεί το κύριο κριτήριο για να κριθεί κάθε επείγουσα και αποτελεσματική παρέμβαση».

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ

 

http://left.gr/news/romi-hiliades-stoys-dromoys-kata-tis-litotitas

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s