Υπάρχει και ο δρόμος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης σε γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, παροχής φαρμάκων σε ανασφάλιστους και άπορους, καθώς και πραγματοποίησης μικροβιολογικών εξετάσεων και test PAP

 

Του Στέργιου Ζιαμπάκα

 

getFile (21)Κόποι μηνών επιβραβεύτηκαν και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου λαμβάνει σάρκα και οστά. Η αστείρευτη διάθεση έμπρακτης αλληλεγγύης των μελών και των εθελοντών του παρέκαμψε τα όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν και το τοπικό αυτοδιαχειριζόμενο ιατρείο είναι έτοιμο να προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κάθε συνάνθρωπό μας.

 

Οι πόρτες ανοικτές για όλους, χωρίς καμία διάκριση, από Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωί, 11.00-14.00 και Δευτέρα έως Πέμπτη, απόγευμα, 18.00-20.00 (Χρυσολωρά 1 & Αγ. Παύλου). Κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (στα τηλέφωνα 210-5781618 & 6932045029), υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης σε γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, παροχής φαρμάκων (αυστηρά με ιατρική συνταγή) σε ανασφάλιστους και άπορους, καθώς και πραγματοποίησης μικροβιολογικών εξετάσεων και test PAP.

 

«Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία, ούτε θέλουμε να αντικαταστήσουμε το ΕΣΥ. Θέλουμε να κρατήσουμε τον κόσμο μαχητικό και ζωντανό», τόνισε στην «Εφ.Συν.», η Ολγα Κεσίδου, γιατρός, μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου.

 

Οπως σημείωσε η ίδια και υπόλοιποι συνάδελφοί της, τη δεδομένη συγκυρία οικονομικής αλλά και ανθρωπιστικής κρίσης, κατά την οποία η λιτότητα πλήττει ανεπανόρθωτα τις κρατικές δομές Υγείας, οδηγώντας στον κοινωνικό αποκλεισμό πλήθος συμπολιτών μας, «θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, ένας δρόμος αντίστασης με τη μορφή κοινωνικής αλληλεγγύης».

 

Καθώς «η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης», η βούληση της τοπικής κοινωνίας για την παροχή ιατροφαρμαρκευτική περίθαλψης «από τα κάτω», αντιπαρήλθε την αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης επί του θέματος. «Ενώ υπήρχε το αίτημα από μια πρωτοβουλία γιατρών, ο δήμος δεν έδωσε σημασία» περιγράφει ο δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, Αλέξανδρος Πουλιάσης, συμπληρώνοντας: «ο δήμος ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει και αυτός κοινωνικό ιατρείο με τη βοήθεια της Εκκλησίας. Ακόμα αναμένουμε. Δεν θεωρούμε ότι όλα πρέπει να γίνουν υπό τη σκέπη του δήμου. Καλύτερα να βοηθάει τέτοιες πρωτοβουλίες παρά να τις ανακόπτει».

 

Το αποτέλεσμα του υποδειγματικού έργου αποτυπώνεται χαρακτηριστικά αφενός στην οργάνωση των δομών του Ιατρείου, τις οποίες στελεχώνουν επιπρόσθετες ομάδες υποστήριξης, αφετέρου στο μέγεθος της συμπαράστασης της τοπικής κοινωνίας, η οποία ήταν παρούσα στα εγκαίνια.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ρένα Δούρου, μιλώντας στην «Εφ.Συν.», εξήρε τις προσπάθειες των κατοίκων να τοποθετήσουν «έναν ακόμη κρίκο στην προστατευτική αλυσίδα αλληλεγγύης» που εκτείνεται πανελλαδικά. «Τέτοιες κινήσεις θα τις δείτε να κινούνται αθόρυβα, μακριά από τις κάμερες, γιατί ο στόχος είναι η αξιοπρέπεια όλων μας, μέχρι την ανατροπή», υπογράμμισε.

 

Τη συμπαράσταση του εξέφρασε πλήθος μελών κοινωνικών ιατρείων άλλων περιοχών της Αττικής, μεταξύ αυτών ο Γιάννης Σίμος, μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ο οποίος επισήμανε ότι «αυτές οι δομές εμποδίζουν την κατάρρευση» και «εμείς παλεύουμε με όπλο μας την αλληλεγγύη».

 

http://www.efsyn.gr/?p=51845

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s