«Πατριωτικές πολιτοφυλακές» έτοιμες να βάλουν τάξη στο χάος..

 

Έντονη ανησυχία σε κάθε δημοκρατικό πολίτη προκαλεί η δημιουργία «πατριωτικής πολιτοφυλακής». Η οργάνωση αυτή παρότι ισχυρίζεται ότι δε θέλει να υποκαταστήσει τα σώματα ασφαλείας, επί της ουσίας προειδοποιεί μέσω του διοικητή της ότι θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της «τις στιγμές εκείνες που θα έχουν φέρει γενικευμένη κρίση στις γειτονιές της χώρας μας και που θα απειλούνται ελληνικές οικογένειες.»
Ο τρόπος δράσης και η μυστικότητα που καλύπτει τις διαδικασίες εκπαίδευσης της πατριωτικής πολιτοφυλακής παραπέμπει άμεσα σε παραστρατιωτική οργάνωση. Τα μέλη της μαζεύονται τις Κυριακές σε ορεινές περιοχές, τις οποίες γνωρίζουν μόνο οι διοικητές και τις αποκαλύπτουν τελευταία στιγμή. Εκεί εκτός από μαθήματα αυτοάμυνας και πρώτων βοηθειών τα μέλη πραγματοποιούν και επιχειρήσεις στρατιωτικού τύπου με όπλα airsoft. Μάλιστα δημοσιεύουν και φωτογραφίες από αυτές στη σελίδα της πατριωτικής πολιτοφυλακής, αλλά και στο YouTube με μορφή βίντεο.
Οι ιδεολογικές τους αναφορές, οι πολιτικές τους αναρτήσεις και οι πολιτικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν παραπέμπουν άμεσα στον εθνικιστικό χώρο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ταύτιση τους με τον Ιωάννη Μεταξά, τον Παύλο Μελά, τον Ίωνα Δραγούμη και τον Περικλή Γιαννόπουλο, ιστορικές φυσιογνωμίες που αποτελούν σημείο αναφοράς για το συγκεκριμένο χώρο. Άλλωστε ο ίδιος ο διοικητής τους σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο σάιτ newsbomb έχει δηλώσει πως «Είμαστε Έλληνες Εθνικιστές με την έννοια του Εθνικισμού που έδινε ο Ίων Δραγούμης και ο Περικλής Γιαννόπουλος». Αν και αποποιείται το ναζισμό και το φασισμό γιατί «πολέμησαν την Ελλάδα», στις «εφ όπλου θέσεις» της οργάνωσης αναφέρεται ρητά πως «δεν μπορούν να είναι Έλληνες πολίτες παρά μόνο, όσοι αποτελούν μέρος τού Ελληνικού γένους.», φράση που μπορεί να ερμηνευθεί ως ενστερνισμός φυλετισμού.
            Η ρητορική της πατριωτικής πολιτοφυλακής βρίθει ρατσιστικών κορωνών, ισλαμοφοβίας και αντικομουνισμού. Πάγια θέση της είναι η «απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, άμεση καταγγελία της συνθήκης “Δουβλίνο 2” και κλείσιμο των συνόρων προς ανατολάς εδαφικά και θαλάσσια».  Επιπλέον η πατριωτική πολιτοφυλακή απαιτεί τη σύλληψη και τη μη εξαγοράσιμη φυλάκιση διάρκειας 6 ετών σε εργοδότες που απασχολούν μετανάστες χωρίς χαρτιά.
          Στις 3 Νοεμβρίου η πατριωτική πολιτοφυλακή έκανε ειδικό κάλεσμα σε όσους έχουν περάσει από ειδικές δυνάμεις, έχουν ειδίκευση στην προστασία προσώπων ή είναι γνώστες πολεμικών. Με αυτό τον τρόπο όπως φαίνεται θέλει να εξασφαλίσει ένα έμπειρο δυναμικό, το οποίο θα είναι έτοιμο να εκπαιδεύσει ακόμα περισσότερα μέλη.
          Το κάλεσμα αυτό δεν αποτελεί το μόνο σημείο σύνδεσης της οργάνωσης με εφέδρους του ελληνικού στρατού. Στη σελίδα της πατριωτικής φυλακής είναι εμφανείς οι προνομιακές σχέσεις που διατηρεί με τον «Ιερό Λόχο 2012», μια οργάνωση εφέδρων αλλά και εν ενεργεία ανδρών των ειδικών δυνάμεων, η οποία ταυτίζεται ανοιχτά μέσω της σελίδας της στο facebook με τη χούντα και με ρατσιστικές παραβατικές ενέργειες όπως τα πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα. Επιπλέον με αφορμή συνήθως μέρες εθνικής μνήμης διοργανώνει εθνικιστικές και ρατσιστικές πορείες, πολλές από τις οποίες στηρίζει ενεργά η πατριωτική πολιτοφυλακή.
          Συχνές είναι και οι κοινές ορεινές εκπαιδεύσεις με  οργάνωση με την ονομασία Ελληνική οργάνωση Χ, η οποία όπως γίνεται εμφανές από την ονομασία της έχει ιστορική αναφορά την εθνικιστική ομάδα Χ που έδρασε προδοτικά στην περίοδο της κατοχής.
          Η πατριωτική πολιτοφυλακή διατηρεί πολυμελείς ομάδες στο facebookχωρισμένες κατά γεωγραφικές περιφέρειες, των οποίων το περιεχόμενο είναι ανοιχτό μόνο στα μέλη που περνάνε από έγκριση προκειμένου να αποφεύγονται τα αδιάκριτα βλέμματα. Κάθε περιφερειακή πολιτοφυλακή περιγράφεται ως φάλαγγα Ελλήνων.
           Είναι αξιοπερίεργο πως οι συγκεκριμένες ομάδες είναι νομικά κατοχυρωμένες ως αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες όπως φαίνεται από τα καταστατικά τους. Το κράτος γνωρίζει και αποδέχεται τη δράση τους, καθώς αυτή εκτός του γεγονότος ότι είναι νομικά κατοχυρωμένη δε μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση κρυφή. Αντιθέτως οι ομάδες αυτές αποζητούν τη δημοσιότητα προκειμένου να στρατολογήσουν νέα μέλη. Εκτός αυτού έχει κατατεθεί σχετική ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Γεννάται λοιπόν η απορία πως τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Άμυνας και Προστασίας του πολίτη επιτρέπουν σε ομάδες που η δράση τους παραπέμπει σε παραστρατιωτικές οργανώσεις να έχουν νομική υπόσταση. Μήπως τελικά η θεωρία των άκρων του κύριου Δένδια, ακόμα κι αν γίνει αποδεκτή, ευνοεί καταφανώς το ένα?
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s