Κατακλυσμός: Ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ – ενάντια στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Όπως μας φτάνουν εδώ στο Left.gr

Διαβάστε τα ψηφίσματα από:   Σύλλογο Εργαζομένων Εθνικού  Τυπογραφείου, Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης,  ACTUP, ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Χαλκίδας, Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής,  ΕΙΝΚΥΛΕλληνική Κοινότητα Δρέσδης: «Όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ»Αυτόνομη Παρέμβαση,Τμήμα Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ και τα Κέντρα Πρόληψης, Η Φιλαρμονική του Δήμου ΑθήναςΕλληνική κοινότητα ΒερολίνουΑνοιχτή Πόλη: Αγώνας ανατροπής της κυβέρνησης

 Ανακοίνωση της ανοικτής συνέλευσης υπαλλήλων

στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

 

Το  παπαγαλάκι της τρικομματικής Κυβέρνησης ανήγγειλε στις 6μμ το κλείσιμο της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης. Μόνο οι Γερμανοί εισβολείς τόλμησαν να φιμώσουν το Δημόσιο Ραδιόφωνο στις 27 Απρίλη 1941!

 

Η ΕΡΤ κλείνει “για να εξυγιανθεί από τη διαφθορά” που οι συνέταιροι της Κυβέρνησης εξέθρεψαν.

Η ΕΡΤ κλείνει “για να εξορθολογιστεί η λειτουργία της”, όταν επί 40 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έκαναν τα πάντα για να την απαξιώσουν.

Η ΕΡΤ κλείνει “δήθεν αιφνιδίως” για τους πολιτικούς ηγέτες που στηρίζουν την κυβέρνηση…

 

Ποιον κοροϊδεύετε κύριοι;

 

Κλείνετε την ΕΡΤ για να πετύχετε τον στόχο αποχωρήσεων που σας επέβαλε εύκολα η Τρόικα και οι εγχώριοι συνέταιροί της.

Κλείνετε την ΕΡΤ με σκοπό την πριμοδότηση των καναλαρχών που διαφεντεύουν με την άδεια σας τον τόπο εδώ και δεκαετίες

Κλείνετε την ΕΡΤ για να σπάσετε τον τσαμπουκά στους εργαζόμενους κάθε κλάδου που αγωνίζεται.

 

Η ΕΡΤ όμως δε θα κλείσει!

 

Θα μείνει ανοικτή και θα λειτουργήσει προς όφελος του Ελληνικού λαού. Θα μείνει ανοικτή και θα αποτελέσει το Κέντρο Αγώνα ενάντια στην άθλια τρικομματική Κυβέρνηση που μόνο τυπικά διαφέρει από Χούντα.

 

Θα μείνει ανοικτή από τους εργαζόμενους της και από το πλήθος που θα συρρεύσει στο Ραδιομέγαρο και θα απαιτήσει την επαναλειτουργία της.

 

ΟΛΟΙ να σπεύσουμε για συμπαράσταση ΣΤΗΝ ΕΡΤ. Ο αγώνας αυτός θα πρέπει να είναι διαρκής και να ενώσει όλους μας, μακριά από τεχνητούς διαχωρισμούς που μας αποδυναμώνουν. Η παρουσία μας έστω και για λίγο είναι απαραίτητη.

 

Κλείνουν την φωνή μας, θα ακούσουν την κραυγή μας!

 

Σήμερα συζητείται η προκήρυξη  γενικής απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο Πέμπτη  13 Ιουνίου.

 

Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και η Αυτόνομη Πρωτοβουλία καλούν τους συναδέλφους να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα και να σπεύσουν ΣΗΜΕΡΑ και κάθε ημέρα  στην ΕΡΤ, ακόμη και αν τα συλλογικά μας όργανα δεν προκηρύξουν κάποιου είδους κινητοποίηση!

 

Δεν θα τους περιμένουμε στα γραφεία μας…

 

ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ! ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ!

 

ΑΝΟΙΚΤΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

 
Ψήφισμα του Δημοτικού  Συμβουλίου Κατερίνης για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Το  Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης καταδικάζει  την αντιδημοκρατική  Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ που οδηγεί στην ανεργία 2.500 εργαζόμενους.   Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αποτελεί προπομπό και για άλλους δημόσιους οργανισμούς και φορείς, «πιλότος» και για άλλες απολύσεις και διαθεσιμότητες,  ακόμα και στον χώρο των ΟΤΑ.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, να ανοίξει τώρα την ΕΡΤ και να φέρει στη Βουλή την   όποια πρότασή της για  αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, υπερασπίζοντας το δημόσιο χαρακτήρα της.

Κατερίνη 12/6/2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

 

 

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Χαλκίδας: «Την κυβέρνηση δε θα την ρίξουν οι μαριονέτες του κ. Σαμαρά, αλλά ο ελληνικός λαός»

Το λουκέτο στην ΕΡΤ που  αποφάσισε  η  κυβέρνηση είναι θέμα δημοκρατίας και αποτελεί πλήγμα στην ελευθερία του λόγου.
Η κυβέρνηση και  τα ακροδεξιά  συνεταιράκια  τους είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για το πολίτευμά μας .
Καλούμε  όλους τους εργαζομένους της χώρας να αγωνιστούν πλάι στους εργαζομένους της δημόσιας τηλεόρασης σε όλα τα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα.
Καλούμε σε ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας  όλους   τους πολίτες  ώστε να  σταματήσουμε τον  κατήφορο  της  συνεχούς αναξιοπρέπειας και  εξαθλίωσης.
Καλούμε   τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί, όπως ορίζει το Σύνταγμα, για την υπεράσπιση αυτού του τόπου  για  την  προάσπιση  του συντάγματος  και  της  δημοκρατίας .
Την κυβέρνηση δε θα την ρίξουν οι μαριονέτες του κ. Σαμαρά, αλλά ο ελληνικός λαός.
Συμμετέχουμε  και στηρίζουμε  τις   εκδηλώσεις  αντίστασης  στα  αντιδημοκρατικά  σχέδια  της  αυταρχικής  αντιδημοκρατικής  κυβέρνησης  που  με  δικτατορικές  μεθοδεύσεις  και  Γκαιμπελίστικης  τακτικής  θέλει να  φιμώσει  οποιαδήποτε  φωνή  αντίστασης.
Στην  Χαλκίδα  στηρίζουμε  και  συμμετέχουμε  στο   κάλεσμα  σωματείων και  φορέων  αντίστασης  στην  συγκέντρωση  που  έχουν καλέσει  στις  8 μμ  στην  πλατεία   του Αγ. Νικολάου

 

Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικού  Τυπογραφείου: «Η ΕΡΤ ειναι μόνο η αρχή, η συνέχεια είμαστε όλοι μας»
–      Καταγγέλλουμε τον προκλητικό και με πραξικοπηματικό τρόπο  «ξαφνικό θάνατο» της κρατικής τηλεόρασης.
–      Καταγγέλλουμε τις 2.500 απολύσεις των συναδέλφων μας της ΕΡΤ που βρέθηκαν στο δρόμο εν μία νυκτί.
–      Αντιδρούμε στην παγωμένη σιωπή της συχνότητας που για χρόνια συντροφεύει τη ζωή  και την ιστορία μας.
–      Καταγγέλλουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα με μια απλή υπογραφή να σε πετάει στο δρόμο.

Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που καλύπτουν το κενό της δέσμευσης των 2.000 απολύσεων μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς και μάλιστα με ΦΕΚ δημοσιευμένο από εμάς τους ίδιους.

Πρέπει να αντιδράσουμε. Η κυβέρνηση δεν σταματά πουθενά. Θέλει να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και των απολύσεων. Επιστρατεύσεις, τρομοκρατία, κατάργηση κάθε έννοιας «συνταγματικού δικαίου» είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν και δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Σας καλούμε να βρεθούμε όλοι μαζί έξω από την ΕΡΤ υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας στη δουλειά και τη ζωή, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους μας.
Σήμερα συζητείται η προκήρυξη  γενικής απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο Πέμπτη  13 Ιουνίου. Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ

 

 

 

Ψήφισμα Συμπαράστασης στην ΕΡΤ από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης συντάσσεται με τον  αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ  για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Θεωρούμε μείζον θέμα δημοκρατίας την αιφνιδιαστική σίγαση ενός δημόσιου μέσου επικοινωνίας και την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων εν μία νυκτί. Όσο κρίσιμη είναι η κατεδάφιση του δημοσίου συστήματος υγείας που μας αφορά όλους, άλλο τόσο επιτακτική είναι και η συγκρότηση ενός μετώπου, που θα σταθεί φραγμός στις φασιστικές πρακτικές ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

 

 

ACTUP: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

 

 

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS  (1ηΔεκεμβρίου), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων http://www.ert-archives.gr .. κάθε χρόνο αλλά και μέσα στο χρόνο η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση ανέδειξε πάντα, ότι είχε να κάνει με το AIDS,  ακόμη και πράγματα με τα οποία όλοι και όλες διαφωνήσαμε.
Όμως ήταν εκεί.

Όσο κι αν ξέρουμε οτι  η ΕΡΤ δεν είναι «Αγία» οτι κι εκεί είχαν το ρόλο τους οι πελατειακές σχέσεις, τα συμφέροντα, τα πολιτικά κόλπα και όλα όσα έχουν τη θέση τους πάντα σε κάθε φορέα στην Ελλάδα, δεν μπορούμε παρά να αγανακτήσουμε και να θυμώσουμε με τις συνοπτικές διαδικασίες μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που το Μεγαρο Μαξίμου, υπό τις οδηγίες της ΤΡΟΙΚΑ διαλύει το δημόσιο τομέα.

Για εμάς στην ACT-UP που θεωρούμε σημαντική την ύπαρξη της πολυφωνίας στο πλαίσιο λειτουργίας της Δημοκρατίας κι όχι στο βωμό των  κερδών και στην αναζήτηση κι άλλων συχνοτήτων διαφημιστικής προπαγάνδας, η εξόντωση της ΕΡΤ, είναι ένα χτύπημα κάτω από τη μέση.

Η φίμωση των κρατικών καναλιών θα αφαιρέσει από την πραγματικότητα μια σοβαρή φωνή.
Η φίμωση των μοναδικών νόμιμων συχνοτήτων στην Ελλάδα δείχνει τη δύναμη των διαπλεκόμενων συμφερόντων και την αλαζονεία της εξουσίας.
Θέλαμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε, να δούμε την ΕΡΤ να ανανεώνεται, να ελέγχει τα του οίκου της.

Στην πρόσφατη 2πλή προεκλογική περιπέτεια του 2012 και με το πρωτοφανές κυνήγι μαγισσών που εξαπέλυσε ο τότε υπουργός υγείας Κος Λοβέρδος ή  ΛΟΒΕΡ-DOS ενάντια στις οροθετικές χρήστριες της περιοχής της πλ.Ομόνοιας στην Αθήνα, η ΝΕΤ ήταν  η μόνη που αντιστάθηκε, η μόνη που δεν κυνήγησε τις θλιβερές μορφές αυτών των κοριτσιών.  Η μόνη που αρνήθηκε να ασελγήσει στα πρόσωπα και στις προσωπικότητες των κοριτσιών αυτών.
Και ήταν η φωνή του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη από την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ που αποκάλεσε τον τότε υπουργό Υγείας, φασίστα, αναφερόμενος στη συμπεριφορά του.  Και αυτό, εμείς τουλάχιστον ως σύλλογος υποστήριξης Οροθετικών δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων όλων των τμημάτων της ΕΡΤ και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όσων ζητάνε πραγματική ενημέρωση και όχι στρατευμένη δημοσιογραφία.

– See more at: http://left.gr/news/kataklysmos-psifismata-symparastasis-stoys-ergazomenoys-tis-ert-enantia-sto-kleisimo-tis#sthash.3oosiKVF.dpuf

 

http://left.gr/news/kataklysmos-psifismata-symparastasis-stoys-ergazomenoys-tis-ert-enantia-sto-kleisimo-tis

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s