Το ΣΤΕ μιλά για καταργηθείσα ΕΡΤ

ste.jpg

 

Update: 1:02Η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητείται να ανασταλεί η απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το ΣτΕ αναστέλλει την κοινή υπουργική απόφαση μόνο επί του σκέλους εκείνου που παύει τη μετάδοση εκπομπών και θεωρεί ότι η ΕΡΤ  έχει καταργηθεί.
Ολοκληρώθηκε η  διαδικασία της ακρόασης στην Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, για το εάν ή όχι πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ να ανασταλεί η επίμαχη απόφαση των κ.κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου για την υπόθεση της ΕΡΤ.To τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του ΣΤΕ συνήλθε στις 6 το απόγευμα. Στη διάσκεψη παραβρέθηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, όπως και οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ.Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ στην αίτησή τους επικαλέστηκαν επτά λόγους αντισυνταγματικότητας της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ενώ υπογράμμισαν το γεγονός ότι η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ δεν έχει εφαρμοστεί, παρά το γεγονός ότι έχουν μεσολαβήσει αρκετές ημέρες.Επίσης τόνισαν ότι παραβιάζεται η κοινοτική οδηγία με τις μαζικές απολύσεις , ενώ παράλληλα επανέλαβαν ότι συνεχίζεται η παρανομία εκ μέρους της διοίκησης καθώς και η τροποποίηση κοινής υπουργικής απόφασης δεν έχει την υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη. –
Τέλος, προσκόμισαν και επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος εκφράζει τη θλίψη του για όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ επικαλούμενος ότι και εκείνος υπήρξε διευθυντής των μουσικών συνόλων.
Κάλεσμα για συνέχιση της αγωνιστικής κινητοποίησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ απήυθυνε η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου, η οποία οργάνωσε συγκέντρωση σήμερα το μεσημέρι (15.30), έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα εξεταστεί η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης.

Σε ανακοίνωσή της συντονιστικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν 13 ενώσεις και ομοσπονδίες εργαζομένων στον Τύπο, τονίζεται «η ομόθυμη βούληση του κλάδου για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι να ακυρωθεί η απόφαση που έριξε «μαύρο» στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

Η προσωρινή διαταγή που διέτασσε να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες της ΕΡΤ, αλλά νομιμοποιούσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, ισχύει μέχρι την έκδοση της απόφασης από την Επιτροπή Αναστολών.

 

http://www.alterthess.gr/content/ste-mila-gia-katargitheisa-ert

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s