Μια τηλεγραφική εκτίμηση του ζοφερού μας μέλλοντος

 Ο σχηματισμός της δικομματικής προιδεάζει την πλήρη εντατικοποίηση για την εφαρμογή των βάρβαρων πολιτικών λιτότητας, σε μια κοινωνία ανθρωπιστικής κρίσης. Με δεδομένα τα προσημφωνημένα μέτρα θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποια απλά πραγματάκια. Οι καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, οι εγκαινιάσεις νέων ιδιωτικών ιδιοκτησιών η φασιστική πρακτική εφαρμογής τους με ΠΝΠ που καταργούν την Βουλή ματώνουν την ελληνική κοινωνία. Ποιο συγκεκριμένα αν πιάσουμε την επικαιρότητα θα καταλάβουμε σε τι καθεστώς ζούμε εμείς και τι καθεστώς επίκειται να ζήσουν τα παιδιά μας. Ολοκληρωτική ιδιοκτησία των οικονομικών της πόρων από το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο, ακροδεξιά ιδεολογική ηγεμονία, κατάργηση της δημοκρατίας και του συντάγματος.

 1. Κόλπο Cosco – Κατσέλης – Απολύσεις

Μέσω αδιαφανών διαδικασιών η συμφωνία επιτευχθεί και η κορδέλα του success story κόπηκε για την αγορά και την αξιοποίηση της δυτικής προβλήτας ΙΙΙ από την κινέζικη εταιρεία Cosco  η οπόια εταιρεία απολαμβάνει μια «δικαιούχα ωραιότατη» φοροαπαλλαγή έναντι της δημόσιας ΟΛΠ που φορολογείτε με 2% επί του τζίρου της. Επιπλέον η προβλήτα ΙΙ που είναι στα χέρια της Cosco ενώ διατυμπανίζουν πως άνοιξε 4.000 θέσεις εργασίας η αλήθεια είναι ότι μόνο 700 εργάζονται εκ των οποίων οι 239 εργαζόνται κανονικά και οι υπόλοιποι υποαπασχολούμενοι. Αυτή η επένδυση έρχεται να αποπροσανατολίσει την ολοκληρωτική κατεδάφιση των δημόσιων οργανισμών που έχουμε μπροστά μας. Με λίγα λόγια αυτό είναι που ονομάζεται απλά «κόλπο Cosco».

Άλλη μια επιτυχία επιτευχθεί και είναι το λουκέτο της εταιρεία Κατσέλης. Ο Χάρης Δαυίδ (πρόεδρος της εταιρείας) έκανε την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας και οι 500 εργαζόμενοι σε αυτή βρίσκονται στο δρόμο, αλλά δεν πρέπει να ανησυχούμε εφόσον η Cosco και οι εταιρείες του Μπόμπολα θα τους απορροφήσουν, το κούρεμα των χρεών της εταιρείας προς τις τράπεζες φαίνεται να μην εξυπηρετεί τις φιλοδοξίες της εν αντιθέση με το κούρεμα των ασφαλιστικών μας ταμείων που επιτυγχάνεται εύκολα.

Το πείραμα ΕΡΤ σε ένα βαθμό δεν πέτυχε διότι αντίδραση της κοινωνίας στην κατάργηση της δημόσιας τηλεόρασης ήταν άμεση. Η τακτική αυτής μέσω ενός σοκ ήταν πρόπλασμα της πυγμής που θέλει να επιδείξει η κυβέρνηση προχωρώντας στην πρώτη σκληρή κίνηση για να σπείρει τον φόβο. Ήταν συνέχεια  της νίκη επί της ΟΛΜΕ που είναι ένα σκληρό συνδικάτο που του άφηνε τα περιθώρια για κάτι τέτοιο. Άλλωστε ο επίτροπος Όλι Ρεν επιβεβαιώνει ότι πράγματι μέχρι το 2015 πρέπει να έχουν απολυθεί 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι, πράγμα που η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να πραγματοποιήσει και αυτό επιβεβαιώνει ότι οι εκλογές δεν είναι πρώτον πυλών όπως κάποιοι φιλόδοξοι έτρεξαν να προβλέψουν. Άλλωστε θα έπρεπε να γνωρίζουμε το νέο νομοθέτημα υπό τον τίτλο “Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις” παρακάμπτει και επίσημα τη βουλή και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κάποια εξυγίανση απλά διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της διαθεσιμότητας-εφεδρείας-αργίας-απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων. Μέσω λοιπόν Προεδρικού διατάγματος θα πρέπει να περιμένουμε απολύσεις χωρίς ούτε νομικά πλέον να μπορούμε να της ανακόψουμε όπως και το ΣΤΕ μας επιβεβαιώνει μέσω της θολής απόφασης του για την ΕΡΤ και της αντισυνταγματικής μη εφαρμογής της από την κυβέρνηση που κινείται πάνω σε αυτήν την πολιτική.

Καθόλου τυχαίος δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Άλλωστε θα πρέπει και να σκεφτούμε επιπλέον αν το πείραμα ΕΡΤ είχε και έναν πραγματικά άλλο σκοπό. Να επιτευχθεί ο ανασχηματισμός να αναγκάσει το αγκάθι ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει και να παραλάβουν οι ακροδεξιοί και αμείλικτοι Γεωργιάδης-Μητσοτάκης υπουργεία στρατηγικής σημασίας. Το προφίλ της νέας κυβέρνησης πλην των άλλων ταιριάζει γάντι στον βούρδουλα της κυβέρνησης, καθώς ο Άδωνις «μας» είναι ο κατάλληλος φασίστας ‘ωστε να μην διστάσει να καταστείλει τις αναμενόμενες αντιδράσεις. Άλλωστε και ο ίδιος φρόντισε να μας

αναγγείλει «ότι αυτά που μας λέει να κάνουμε η Τρόικα θα έπρεπε να τα έχουμε σκεφτεί και πραγματοποιήσει χρόνια τώρα». Οι 12.500 χιλιάδες εργαζόμενοι που ζητά η Τρόικα πρέπει να μπουν σε διαθεσιμότητα μέσα στον Ιούλιο μέσα σε αυτούς εντάσσονται οι επιστρατευμένοι καθηγητές και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Οι καθηγητές θα λαμβάνουν το 75% των μηνιαίων αποδοχών τους μέχρι την πόρτα της απόλυσης (καθεστώς διαθεσιμότητας). Αντίστοιχη πρόβλεψη προβλέπεται για τους ΟΤΑ μόνιμου ή αορίστου χρόνου απασχόλησης.

2.Τυφλή δικαιοσύνη

Από τη άλλη την δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα την απολαμβάνουν συγκεκριμένα άτομα τύπου Μελισσανίδη ο οποίος μοιράζει τα εκατομμύρια των διαφημίσεων του ΟΠΑΠ (τώρα που γράφω) ενώ το ΣΔΟΕ διαπιστώνει λαθρεμπορία 6.328.200 λίτρων ναυτιλιακών καυσίμων πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος σε πλοίο της εταιρείας του Μελισσανίδη και καταλογίζει το ποσό των 2.218.721,06 ευρώ από δασμοδιαφυγή. Ο ίδιος μάλιστα διαθέτει ως νομικό σύμβουλο τον Φαήλο Κρανιδιώτη, πιστό ακροδεξιό σύμβουλο του Σαμαρά. Σημειωτέον ότι η δίκη του Μελισσανίδη έχει αναβληθεί 8 φορές.

Από την άλλη στο αντίποδα παράνομα βρίσκεται προφυλακισμένος χωρίς δίκη ο αναρχικός Κώστας Σακκάς ο οποίος βρίσκεται στην 23η απεργία πείνας και νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας με κίνδυνο μόνιμη βλάβη των οργάνων του. Άλλωστε η κυβέρνηση μας κρίνει ποινικό αδίκημα την αναρχία και η δικαστική εξουσία ανακοινώνει την παράταση προφυλάκισης για άλλους 6 μήνες ενώ ο νόμος προβλέπει ως ανώτατο όριο τους 12. Στην περίπτωση του ειδικότερα, έχουν παραβιαστεί όλα τα όρια: κρατείται προσωρινά από τις 4/12/2010, έχοντας συμπληρώσει 18 + 12 μήνες χωρίς να έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση, ενώ η προφυλάκισή του παρατάθηκε μέχρι τις 4/12/2013.

Επίσης δεν θα μπορούσα να παραλείψω την τελευταία κορυφαία περίπτωση απόφασης για την κατάσχεση πρώτης κατοικίας της κ. Υ.Ρ. όταν άνοιξε τον φάκελο από την Εφορία και αντίκρισε τα έγγραφη της που μιλούν για την κατάσχεση για χρέη προς το δημόσιο 3.500 ευρώ. Όπως η ίδια δηλώνει στην “εφ.συν” ο μισθός της είναι μόλις 500 ευρώ, κλείνοντας λέει ότι αν αναγκαστεί να τρώει από το συσσίτιο του δήμου για να ζήσει θα προτιμήσει να πηδήξει από το μπαλκόνι. Αυτό είναι και το κερασάκι της τούρτας στην πολιτική της κυβέρνησης και του success story.

Όλα αυτά τα μέτρα, η αδικία η οποία έχει πάρει μια ανεπανόρθωτη έκταση και πλήτει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας έρχεται να συνομολογήσει και να στηρίξει η Χρυσή Αυγή όπως και έκανε στην περίπτωση της ΕΡΤ. Η δικομματική κυβέρνηση αν και πιο ευάλωτη λόγω της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ είναι τόσο “βραχύσωμη” πράγμα που της επιτρέπει να μην έχει εσωτερικές τριβές και να συγκλίνει περισσότερο στους προγραμματικούς της στόχους. Τώρα που τα νέα μέτρα αγγίζουν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να μην στηρίξει αν χρειαστεί στη Βουλή την κυβέρνηση και τώρα που ο Γεωργιάδης θα απαγορεύσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μετανάστες θα ανοίξει μια και καλή ο δίαυλος συνεργασίας με τους ναζί, που μετά από τους δρόμους μπορεί να φτάσει μέχρι και τα έδρανα της βουλής. Η τελευταία εφεδρεία για την εκπλήρωση αυτών των δεσμεύσεων είναι πρώτον πυλών και δεν θα διστάσουν να την ολοκλήρωσουν…

Ελπίζω ότι αυτό θα το ανακόψουν τα κινήματα και οι αντιστάσεις της μαχόμενης δημοκρατικής κοινωνίας… 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s