Ο “βιασμός της Δημοκρατίας” το καινούργιο βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης γνωστός και μη εξαιρετέος αντιφασίστας απαγόρευσε για δεύτερη φόρα την διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες της ΧΑ. Μια τέτοια άξια πράξη έχαιρε τις επιδοκιμασίες και τον σεβασμό του επίσης αντιφασίστα συγγραφέα-πολιτικού Τατσόπουλου. Φαίνεται ότι μεταξύ των δύο έχει αναπτυχθεί ένας αλληλοσεβασμός της δικής τους δημοκρατίας η οποία περιορίζεται σε κάποια ξεσπάσματα προστασίας της κοινωνικής γαλήνης. Αν κάνουμε ένα σύντομο flash back της θητείας του Καμίνη ως δημάρχου θα καταλάβουμε ότι όχι μόνο εμποδίζει με τις ηρωικές του πρωτοβουλίες τον εκφασισμό της κοινωνίας αλλά και πράττει έργο που δημοκρατικοποιεί την κοινωνίας μας.

  • Για το κίνημα των πλατειών το 2011 ο Καμίνης είχε πει ότι οι διαδηλωτές στην πλατεία συντάγματος είναι «περιθωριακά στοιχεία, άστεγοι και τοξικομανείς«. Σωστά ο κ. Καμίνης  δήλωσε με αυτόν τον τρόπο ότι η πλατεία δεν ανήκει σε  “ξένους” πολίτες όπως είναι οι άστεγοι.
  • Βέβαια η κοινωνική του ευαισθησία δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς το Νοέμβριο του 2011 με εντολή του ξηλώνονται τα παγκάκια που βρίσκονται στην πλατεία Κλαυθμώνος και που σε αυτά κοιμόντουσαν οι άστεγοι, διότι όπως ο ίδιος επικαλείται η Αθήνα πρέπει να θυμίσει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Σωστά ο κ. Καμίνης έκρινε ότι οι άστεγοι είναι και “ξένο” σώμα και μη πραγματικό και αντιευρωπαϊκό κοινωνικό στρώμα.
  • Ήταν ο ίδιος αν ενθυμούμαι καλά που έβαλε λουκέτο στο κέντρο «αριστερισμού» της δημοτικής αγοράς κυψέλης, που σε αυτό έβρισκαν επίσης θαλπωρή, φροντίδα και δημιουργούσαν αυτά τα περιθωρειακά στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα;
  • Τον Σεπτέμβριο του 2012 δηλώνει ότι είναι κατά των καταλήψεων, είτε δημόσιων κτιρίων, όπως πανεπιστήμια από φοιτητές , δρόμους κλπ, εξισώνοντας σωστά μάλιστα το φασιστικό μάζεμα της ΧΑ της διανομής τροφίμων τους ως επίσης κατάληψη του κέντρου από ΧΑτες και συγχέοντας με αυτόν τον τρόπο δύο «ίδιες» πολιτικές πραχτικές.
  • Σήμερα είναι ο ίδιος ο οποίος συναινεί στις σωστές απολύσεις αναδιάρθρωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης του “μνημόνιο 3” .

Όλες αυτές οι αντιφασιστικές πράξεις επιβεβαιώνονται με την πρωτοβουλία γα την ακύρωση του ρατσιστικού συσσίτιου της ΧΑ γιατί ο δήμαρχος μας είναι δημοκράτης και πολεμάει τον ρατσισμό σε βάθος.

Άραγε πέρα από τον Τατσόπουλο δεν θα έπρεπε να αξίζει σεβασμό αυτός ο δήμαρχος από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες; Aναρωτιέμαι αν υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν αυτές τις δημοκρατικές λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας. Επειδή όμως νομίζω ότι υπάρχουν κάποιοι “αριστεριστές” που διαβάζουν αυτό το άρθρο, μόνο γι αυτούς λοιπόν θα δηλώσω τα εξής.

Όχι λοιπόν, όλες αυτές οι πράξεις είναι η κοινωνική ανάπτυξη αυτού του τόπου, δεν οδηγούν οι πολιτικές του δημάρχου μας τους πολίτες στον κοινωνικό κανιβαλισμό, δεν τροφοδοτούν αυτές οι πολιτικές την ΧΑ.

Όχι λοιπόν, δεν αποτελούν αυτές οι κινήσεις αντιπερισπασμό και όχι ο Καμίνης δεν σκοπεύει να μαζέψει ψηφαλάκια για τις επόμενες δημοτικές εκλογές μέσα από αυτές.

Ο  Τατσόπουλος λοιπόν έχει απόλυτο δίκιο να ισχυρίζεται ότι ο Καμίνης και ο Μπουτάρης αξίζουν σεβασμό γι αυτές τους κινήσεις, άλλωστε και εκείνος γνωρίζει πολύ καλά ως ειδήμον του αντιρατσιστικού λόγου και του αντισεξισμού ότι αν δεν επικροτήσει αυτές τις ενέργειες η άλλη “μισή Αθήνα δεν θα του κάτσει”. Διότι αν υπάρχει μισή Αθήνα που έχει κάτσει σε αυτόν τον απολίτικο συγγραφέα είναι οι οπαδοί της ακροδεξιάς, διότι “αθέμιτα” οι βλακώδεις του τοποθετήσεις σπρώχνουν τον κόσμο προς τα εκεί. Άντε λοιπόν, η μισή Αθήνα σε περιμένει να την ικανοποιήσεις σεξουαλικά, το δεξιό κοινό το έχεις κάνει ήδη, τώρα μένει να το κάνεις και στους αριστερούς είτε με τον λόγο σου, είτε με τις πράξεις σου…. (;).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s