Ο Τοίχος

O “τοίχος” δεν είναι τίποτε λιγότερο και τίποτα περισσότερο από την εικόνα της πραγματικότητας που μεταφέρετε από τους καλλιτέχνες της εξαθλίωσης.

Στην ζοφερή αυτή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι και όλες, εξαιτίας της καπιταλιστικής έκτακτης ανάγκης , η εξαθλίωση αυξάνεται ως αποτέλεσμα της βουλιμίας των κυρίαρχων!

Οι καλλιτέχνες  είναι λοιπόν, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο μετανάστης εργάτης, ο άνεργος νέος, η φοιτήτρια που δουλεύει σερβιτόρα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, οι οροθετικές, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι άστεγοι.

Δεν είναι όμως καλλιτέχνες αυτοί που αρέσκονται να παίρνουν της ξυλομπογιές των παιδιών, δεν είναι καλλιτέχνες αυτοί που σβήνουν τα σπρέι της πραγματικότητας καταλογίζοντας μας την καταστροφή και την αναταραχή της ειρήνης. Δεν είναι η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση, δεν είναι η Τρόικα, το ΔΝΤ,ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος!

Ας το καταλάβουν λοιπόν οι εταίροι δανειστές και τα μεγάλα κερδοσκοπικά αρπαχτικά εγχώρια και διεθνή ότι έχουμε την δύναμη να δημιουργήσουμε έναν κόσμο γεμάτο από καλλιτεχνικές ατέλειες, από ερασιτεχνισμό και ανιδιοτέλεια απέναντι σε μια πλήρως εμπορευματοποιημένη και επαγγελματοποιημένη ζωή.

Οι διαχειριστές του “τοίχου” είμαστε όλοι που δεν αντέχουμε άλλο αυτό τη δυστυχία και θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε ψάχνοντας λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα που αναπαράγονται και πάντα γέρνουν αυτά προς την πλευρά των μη εχόντων. Έρχονται οι στιγμές που το 99% της wall street οφείλουμε να γίνει “σώμα” ανατροπής.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να φωνάξουμε, ίσως και να ουρλιάξουμε για να ακουστούμε, να ζωγραφίσουμε τον κόσμο που θέλουμε, εντάσσοντας τον εαυτό μας ξανά στον κοινωνικό ιστό, επαναοικειοποιόντας τον δημόσιο χώρο έκφρασης, ανακτώντας το κράτος πρόνοιας. Μια τέτοια παρότρυνση δεν μπορεί να πέσει σαν “θεία φώτιση” της “λέσχης σοφών καλλιτεχνών” αλλά πρέπει να γίνει με όρους πολιτικοποίησης του καθενός μας , δηλαδή με  όρους επιθυμίας. Για να υπάρξει λοιπόν η βούληση του καθενός και καθεμία μας αρκεί μια επαναπολιτικοποίηση και να προκαλέσουμε ένα γερό “κραχ” στην απάθεια που περιλούσει την ζωή που μας επιβάλουν.

Πρώτο βήμα να ζωγραφίσουμε στον “τοίχο” την άποψη μας , να εκφραστούμε για τις κοινές ανησυχίες, να συνεργαστούμε εν τέλη πάνω σε ένα κοινό μοντέλο προβληματισμού. Γράψτε το άρθρο και στείλτε το στο mail: thesimossimotas@gmail.com!

Ο “τoίχος” είναι ένα εμπόδιο!

Ξέρουμε, αλλά ακόμη και αν δεν ξέρουμε θα μάθουμε ότι ο “τoίχος” μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανατροπής! Φυσικά δεν είναι το wordpress το εργαλείο! Αλλά οι καλλιτέχνες που θα πηδήξουν τον “τοίχο”!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s